Met kunstgras in de tuin vergroot u de praktische buitenruimte van uw woning. Deze projecten van VD Kunstgrassen zijn daar goede voorbeelden van. Kunstgras is een uitstekende manier om uw leefruimte te vergroten. Deze klanten hadden een tuin die zij maar nauwelijks gebruikten omdat het (echte) gras snel stuk ging als er actief gebruik van werd gemaakt. Door kunstgras aan te leggen hebben we gezorgd voor een tuin die nog steeds heerlijk groen is, maar tegelijkertijd zeer intensief betreden kan worden. Daarmee is kunstgras een uitstekende oplossing als u bijvoorbeeld huisdieren heeft of de kinderen in de tuin wilt laten spelen.

Geschikt rond een zwembad

Heeft u weleens een gazon van echt gras rond een zwembad gezien? Grote kans dat het een modderige bedoening was. Bovendien belanden er met echt gras in de tuin continue grassprieten en aarde in het zwemwater. Daarom kozen deze klanten voor kunstgras.

Ons Royal Grass® kunstgras bevat geen aarde, waardoor het nooit modderig kan worden. In plaats daarvan zakt het het overtollige water door de grasmat heen weg in de ondergrond, waarna het weer ten goede komt aan de beplanting in de tuin. De kunstgrasvezels laten niet los en eindigen dus ook niet in het zwembad, waardoor het zwemwater schoon blijft.

Het kunstgras droogt bovendien razendsnel op, zodat de klanten altijd een droge ondergrond hebben om lekker op te zonnen. Royal Grass® kunstgras is bestand tegen chloorwater uit een zwembad.

Minder wateroverlast

Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om uw tuin volledig te verharden als u geen zin heeft om een gazon te onderhouden. Dit zorgt echter al snel voor wateroverlast. Want waar kan het regenwater wegzakken in de ondergrond als u uw tuin helemaal heeft dichtgegooid met straatstenen? Met kunstgras is dat geen enkel probleem. Door de duizenden piepkleine gaatjes in de backing van de grasmat kan overtollig regenwater rustig infiltreren in de ondergrond. Deze klanten hebben dus geen last van plassen die blijven staan op het terras.

Weinig onderhoud

Voor deze klanten was het weinige onderhoud dat kunstgras nodig heeft een belangrijke overweging. In tegenstelling tot echt gras hoeft kunstgras niet gemaaid te worden en men hoeft het voor een mooi gazon ook niet te verticuteren of te bemesten. Zonder dat zij noemenswaardig werk hoeven te verrichten ligt hun tuin er na de installatie van het kunstgras altijd prachtig bij. Af en toe de afgevallen bladeren en takjes opvegen, dat is alles!

Complete tuinprojecten

Bij VD Kunstgrassen leggen we niet alleen kunstgras aan, maar kunnen we complete tuinprojecten van begin tot eind verzorgen. Zo vervingen we in één van deze tuinen het hardhouten terras voor een gloednieuw exemplaar en zorgden we in een andere tuin voor rijke beplanting die perfect past bij het kunstgras gazon. Op die manier zijn deze klanten helemaal klaar en kunnen zij deze zomer van een prachtig verzorgde tuin genieten.

Geen scherpe prijsstijging

We horen regelmatig dat mensen bang zijn om hun tuin onder handen te laten nemen omdat ze bang zijn dat de prijzen door de inflatie van de afgelopen tijd te hard gestegen zijn. Daar is bij VD Kunstgrassen in ieder geval geen sprake van. Onze prijzen zijn ten opzichte van vorige jaren slechts een fractie hoger. Hoe dat komt? We beschikken over voldoende voorraad en werken op snelle en efficiënte wijze.