Ondergrond kunstgras waterdoorlatend

Hoe waterdoorlatend is kunstgras?

We krijgen regelmatig de vraag ‘Hoe waterdoorlatend is kunstgras?’. Die vraag begrijpen wij bij VD kunstgrassen volledig, vermits kunstgras vaak geassocieerd wordt met een verharde ondergrond.

Afwateringsgaatjes kunstgras

In tijden waar we ons ecologisch bewuster zijn van alles, is het daarom belangrijk om hier een beter beeld op te krijgen. In eerste instantie zitten er in het kunstgras zeer veel afwateringsgaatjes, dat zijn kleine gaatjes aan de onderzijde van de kunstgrasmatten. Deze zorgen ervoor dat het regenwater of ander water makkelijk door de kunstgrasmat kunnen lopen. Ons kunstgras kan tot wel 60 liter/uur m² afvoeren.

Ondergrond kunstgras

Maar daar stopt het niet. De ondergrond is minstens even belangrijk voor de afwatering, daar zijn we ons bij VD Kunstgrassen heel goed van bewust. Daarom komen wij bij ieder project eerst ter plaatse kijken naar de huidige situatie om nadien met de juiste ondergrond aan de slag te gaan. Het is daarbij belangrijk dat de ondergrond snel genoeg water afvoert. Daarom kiezen wij vaak voor een stevige kunstgras ondergrond van menggranulaat of betongranulaat. Naast waterdoorlatend, zijn deze ondergronden ook zeer stevig, waardoor u zeer lang kan genieten van uw kunstgras. 

Door onze kennis en professionele aanpak hoeft u dus niet bang te zijn voor grote plassen. Bovendien zal het kunstgras ook nog voldoende water doorlaten, waardoor er nog steeds regenwater in de grond kan infiltreren.

Kom gerust eens langs of vraag meer informatie, dan bekijken wij met u de mogelijkheden voor uw kunstgras project.