Lukt het je maar niet om jouw siertuin in goede staat te houden doordat het gazon continue transformeert in een stoffige vlakte of een ware modderpoel? Of heb je een hond die graag op het gazon speelt, maar net zo lief door de modder rolt en met smerige pootjes het huis in rent? Bij VD Kunstgrassen spreken we regelmatig met klanten die moeite hebben met het mooi groen houden van het gras in hun tuin. Hierdoor komen zij nauwelijks toe aan het verzorgen van hun planten en bloemen in de borders, waardoor er van de geplande bloementuin of siertuin weinig overblijft.

Heb jij een gazon dat door droge zomers en natte winters maar niet mooi groen wil blijven? Of heb je toevallig een hond die het gazon in je bloementuin continue stukloopt? Door kunstgras aan te leggen, ben je verzekerd van een gazon dat altijd in perfecte staat verkeert en nauwelijks onderhoud vergt. Op die manier houd je tijd over voor het verzorgen van je planten en bloempartijen. Zelfs de grootste honden kunnen zonder problemen spelen in de tuin, zonder dat dit schadelijk is voor je gazon.

Als echte kunstgrasspecialist in de regio Antwerpen, Brussel en Vlaams-Brabant hebben we bij VD Kunstgrassen ruime ervaring met het plaatsen voor kunstgras voor bloementuinen en siertuinen. Door onze kennis van ondergronden en bestratingstechnieken weten we precies hoe we de mooiste kunstgras gazons voor jou kunnen ontwerpen en realiseren. Ben je op zoek naar een onderhoudsvriendelijk gazon als basis voor een bloementuin? Neem direct contact met ons op of bezoek onze showtuin in Wilrijk.

Voordelen kunstgras

  • Nauwelijks onderhoud
  • Het hele jaar door groen
  • Nooit modderig of drassig
  • Niet stoffig
  • Geen gele, bruine of kale plekken
  • Geen last van engerlingen of grasziektes
  • Geschikt voor huisdieren

Natuurgras

Een mooi groen gazon is de ideale basis voor een fraaie siertuin of een kleurrijke bloementuin. Jammer genoeg is het een hels karwei om echt gras in goede staat te houden. Door het veranderende klimaat kampen we in de zomer steeds vaker met langdurige droogte en korte, zware regenbuien, terwijl de winters natter en warmer worden. Dit zorgt ervoor dat het gazon in de zomer uitdroogt en modderig wordt na regenbuien. In de winter blijft het gras continue drassig door de vele neerslag. Hierdoor kampen veel gazons in België met gele en kale plekken en worden ze stukgelopen als de kinderen of huisdieren erop spelen.

Met kunstgras ligt je gazon er ongeacht de weersomstandigheden altijd prachtig bij. Het gras heeft altijd de juiste lengte, blijft het hele jaar door mooi groen en is altijd te betreden. Je kampt dus nooit meer met een uitgedroogd gazon en het grasveld verandert nooit meer in een modderpoel.

Waarom kunstgras?

Veel mensen zijn in eerste instantie huiverig voor kunstgras in een siertuin of bloementuin. Ze zijn bang dat het kunstgras onnatuurlijk oogt en dat het ten koste gaat van het stijlvolle karakter van de tuin.

Niets is minder waar. Ons Royal Grass® kunstgras is speciaal ontworpen voor tuintoepassingen en is uiterlijk nauwelijks te onderscheiden van echt gras. Onze ervaren installateurs kunnen het grastapijt bovendien in iedere gewenste vorm en om obstakels als bomen, vijvers, paden en bloempartijen heen leggen. Hierdoor zal de aanleg van kunstgras het uiterlijk van jouw fraaie bloementuin alleen maar ten goede komen.

Minder onderhoud

Het onderhoud van een gazon van natuurgras is erg arbeidsintensief. Je moet het gras in het voorjaar en de zomer bijna wekelijks maaien, als het weinig regent dien je het te besproeien en je moet het gras zo nu en dan verticuteren en bemesten. Al met al kost dit een hoop tijd en het is bovendien zwaar werk. Vooral voor mensen die een dagje ouder worden of degenen die kampen met fysieke ongemakken, vormt dit een belemmering. Met kunstgras ben je in een klap van al dit onderhoud af. Je hoeft kunstgras natuurlijk niet te maaien en ook sproeien, verticuteren en bemesten zijn niet nodig. Zodoende houd je tijd over voor de leukere klussen van het tuinieren, zoals het verzorgen van bloemen en planten. Hierdoor ziet niet alleen het gazon, maar je complete tuin er mooier uit.

Tuin met honden

Het onderhouden van het gras in je bloementuin is geen sinecure, al helemaal niet als je honden hebt die graag in de tuin spelen. Een hond loopt het gras al snel stuk, vooral als het geregend heeft. Bovendien hebben veel viervoeters de onbedwingbare neiging om te gaan graven in het gras. Ook kan hondenurine voor ‘brandplekken’ in het gazon zorgen.

Ons kunstgras is juist ontzettend huisdiervriendelijk. De grasmat is gegarandeerd sterk genoeg voor spelende honden, wordt zoals gezegd niet modderig of drassig en is weinig aantrekkelijk om in te graven. Hondenurine veroorzaakt geen gele vlekken in het gazon en ontlasting is makkelijk op te ruimen. Zo creëer je een plek in de tuin waar de hond lekker kan spelen en voorkom je dat hij of zij door de bloementuin of borders gaat rennen.

Kies betrouwbaar kunstgras

Wanneer je huisdieren op het kunstgras wilt laten spelen, dan moet je er natuurlijk wel op kunnen vertrouwen dat de grasmat honderd procent veilig is. Koop daarom kunstgras van een betrouwbare producent. Waarom: Met kunstgras van een gerenommeerde fabrikant weet je waar de producten vandaan komen en hoe ze worden geproduceerd. Royal Grass® laat haar kunstgrassen bijvoorbeeld uitgebreid testen door onafhankelijke instanties en alle producten zijn honderd procent veilig bevonden. Je kunt je hond er dus met een gerust hart op laten spelen.

Ruim urine en uitwerpselen op

Ontlasting kun je het best direct opruimen. De plek kun je uit hygiënisch oogpunt naspoelen met lauwwarm water. Hetzelfde adviseren we als de hond op het gazon urineert. Waarom: Zo houd je het kunstgras schoon en voorkom je geuroverlast in de tuin.

Kunstgras tuin met honden