KUNSTGRAS BALKON

Kunstgras is niet alleen mooi voor in een tuin, het is ook ideaal om een saai, grijs balkon snel op te vrolijken. Kunstgras is namelijk een soort ‘tapijt’ en dat rolt u snel en gemakkelijk uit. Het heeft geen water, mest of onderhoud nodig. Dus wat wilt u nog meer! Eenvoudig te combineren met een paar leuke bloempotten of plantenbakken. Er is niet alleen keuze uit groen gras maar eventueel ook uit gekleurd kunstgras!

WATERDOORLAATBAARHEID

Grastapijt is waterdoorlatend en bestand tegen alle weersomstandigheden dus ook regen. Wel belangrijk is dat het water op het balkon afgevoerd wordt, anders blijven er plassen staan. En als uw kunstgras altijd nat blijft is dit niet prettig en kan ook zelfs schimmel onder het kunstgras veroorzaken. Er zijn speciale drainagematten verkrijgbaar voor het balkon. Vraag ons om advies en de mogelijkheden als u hierover twijfel heeft.

In onderstaande video wordt duidelijk waarom kunstgras een ideale oplossing is.

KUNSTGRAS BALKON PLAATSEN

Kunstgras op het balkon zorgt voor een mooie groene sfeer, maar er zijn een aantal zaken waar u rekening mee moet houden bij het plaatsen van kunstgras op het balkon: De vloer van uw balkon moet vlak en egaal zijn, het water moet goed afgevoerd kunnen worden, de randen moeten of vastgezet worden of door een rand worden opgesloten. Anders kan uw kunstgras wegwaaien. En kleine tip, hoe gaat uw deur open? Is er kans dat het kunstgras te hoog wordt?

HOEVEEL KUNSTGRAS NODIG

Het is eenvoudig om uit te rekenen hoeveel kunstgras u nodig heeft, u hoeft alleen de afmeting van uw balkon op te meten. Let op: kunstgras wordt geleverd op een minimale breedte van 2 meter. Dit moet u dus altijd bestellen (ook als u balkon bijvoorbeeld maar 1,5 meter breed is). U snijdt het gras eenvoudig op maat met een scherp stanleymes.

Benieuwd of kunstgras iets is voor u?