Deze grote tuin was tot voor kort deels bestraat met betonklinkers, vooral rondom het zwembad, hierdoor zag het geheel er nogal ongezellig uit. De keuze voor klinkers was gedaan uit praktische redenen, natuurgras rondom het zwembad bleek niet te werken omdat het gras door het spatwater al snel een modderpoel was. En andersom wordt het zwembad vuil.

Daarom namen de eigenaars contact op met VD Kunstgrassen. Nadat we enkele jaren geleden al hun voortuin hadden voorzien van natuurgetrouw kunstgras, was het nu de beurt aan de grote achtertuin met zwembad en vijver. We ontdeden de tuin van de betonklinkers, installeerden een prachtige kunstgras grasmat en maakten het geheel af met beplanting en een hardhouten terras. Daarmee is deze tuin helemaal klaar voor de zomer!

Waterdoorlatend kunstgras

Kunstgras bleek een uitstekend alternatief voor verharding in de tuin. Kunstgras is namelijk zeer goed waterdoorlatend wanneer het op de juiste manier is aangelegd. Het kunstgras heeft namelijk piepkleine gaatjes in de rug van de grasmat. Hierdoor kan de nieuwe grasmat zo’n 60 liter water per minuut doorlaten.

Kunstgras is daarmee direct een perfecte oplossing rond het stijlvolle zwembad in deze tuin. Opspattend water uit het zwembad kan via de grasmat eenvoudig wegzakken in de ondergrond. Hierdoor wordt het gazon bijvoorbeeld nooit drassig. Ons kunstgras is bestand tegen chloorwater en wordt nooit glad, zoals voorheen wel het geval was met de  bestrating rond het zwembad.

Weinig onderhoud, toch groen

Het voordeel van het gebruik van kunstgras is dat het weinig onderhoud vergt, maar het de tuin desondanks een prachtig groene uitstraling geeft. Als deze eigenaars echt gras in de tuin aan hadden laten leggen, waren ze bijvoorbeeld gedwongen geweest regelmatig gras te maaien, te bemesten en te verticuteren. Met het kunstgras dat we nu hebben geplaatst is dat niet nodig. Het belangrijkste onderhoud aan het kunstgras bestaat uit het opvegen van afgevallen bladeren.

Hardhouten terras

Bij VD Kunstgrassen leveren en plaatsen we niet alleen kunstgras. Met onze kennis van ondergronden, beplanting en bestratingstechnieken zijn we ook zeer bedreven in het aanleggen van de rest van de tuin. In deze tuin hebben we bijvoorbeeld een schitterend hardhouten terras geplaatst rond de vijver. Het fraaie hardhout draagt bij aan de mooie, natuurlijke uitstraling van deze tuin.

Tevens hebben we de nieuwe beplanting in deze tuin verzorgd. De beplanting bevindt zich in borders die in fraaie rondingen het gazon omzomen. Hierdoor krijgt de tuin een sierlijke en speelse uitstraling. De planten moeten nog wat groeien, maar zullen in de loop der jaren tot volle wasdom komen.

Ondertussen kunnen onze klanten deze zomer alvast genieten van een prachtige tuin met een uitgestrekt gazon dat intensief gebruikt kan worden en nooit modderig of drassig wordt. Ideaal voor een vakantie in eigen tuin!

Kunstgras tuin