Kantopsluiting

U verkrijgt het mooiste resultaat wanneer er een kantopsluiting wordt aangebracht rondom het kunstgras. Een kantopsluiting kan van veel verschillende materialen gemaakt worden. Zoals een rvs-strip, hard hout, betonband of de bestaande bestrating.  De fundering (ondergrond) dient ca. 2 centimeter onder de opsluitranden komt te liggen. De juiste hoogte is afhankelijk van de door u gekozen kunstgrasmat. Het kunstgras van Royal Grass® varieërt in hoogte van 26 milimeter tot 40 milimeter. De hoogte van het gras is bepalend voor de verhouding tussen ondergrond en kantopsluiting. Het is het mooist als het gras net iets boven de rand uitsteekt. Zo kijkt u mooi in uw kunstgras.

Onderstaand een afbeelding van kunstgras dat wordt opgesloten door een betontegel. Op deze manier wordt het kunstgras goed opgesloten en komt deze netjes boven de kantopsluiting uit. Ook voorkomt een goede opsluiting verzakken van de ondergrond aan de randen. Een kantopsluiting kan van verschillende materialen worden vervaardigd (steen, beton, kunststof, hard hout, metaal, etc.).

Wil u ook op uw balkon of dakterras een strak effect, dan moet u ook hier een kantopsluiting voorzien. Ook voorkomt u hiermee dat de wind onder het kunstgras kan slaan.

Redenen voor een kantopsluiting

  • U kijkt mooi in uw kunstgras gazon.
  • Voorkomt verzakking van ondergrond aan de randen.
  • De wind kan niet onder het kunstgras komen.
  • U loopt de randen niet stuk.

kunstgras kantopsluiting