Kunstgras is ideaal. Weinig onderhoud en altijd een mooi en groen gazon. Kinderen kunnen onbeperkt spelen en uw hond brengt ook geen vieze poten meer in uw woonkamer. Voor optimaal plezier van uw gazon moet u eerst goed nadenken hoe u het wilt aanleggen. Op de huidige plek van het gazon of misschien toch groter? U hoeft nu geen rekening meer te houden met schaduw of andere beperkende omstandigheden van natuurgras. Als u dit bepaald heeft volgt een legplan.

aanlegplan kunstgrasTer voorkoming van onnodige naden (lijmverbindingen) is het aanbevolen om een tekening te maken voordat u het grastapijt afsnijdt. Op deze manier kan u bepalen waar de naden komen te liggen. Op deze foto is te zien dat van de standaard breedte (4 meter) van rol 2 een strook van 2.25 meter over de gehele breedte is afgesneden.  In dit voorbeeld is de te leveren hoeveelheid kunstgras gelijk aan het aantal lengte-meters van de individuele stukken, vermenigvuldigd met de breedte van de rol. U dient bij het kopen van kunstgras rekening te houden met eventueel snijverlies en de afmetingen ruimer in te schatten, want snijden is altijd beter dan te kort komen.

Bij het uitrollen van het kunstgras liggen de vezels plat, zorg dat de vezels van alle banen in dezelfde richting wijzen. Bij het installeren van kunstgras bij oppervlakten breder van 4meter (waarbij meerdere rollen naast elkaar komen te liggen) is het belangrijk dat de poolrichting steeds aan elkaar gelijk is. De poolrichting moet zodanig aangelegd worden dat het wijst in de richting waar u vandaan het meeste op het gras kijk (veelal het terras). Op deze manier ziet het gras er het meest natuurlijk uit en komt de kleur het best tot haar recht.

ONDERGROND KUNSTGRAS

Voor dat u het kunstgras in de tuin gaat aanleggen zorgt u eerst voor een goede ondergrond. Deze ondergrond is belangrijk tegen verzakken en voor een goede waterdoorlatendheid. Lees meer over het maken van een goede kunstgras ondergrond.

aanlegplan kunstgras