Kunstgras voordelen

Kunstgras is populair in de tuin, op het balkon of dakterras. Niet zo vreemd want kunstgras biedt veel voordelen. Wie wil er nu niet een frisgroen en onderhoudsvrij gazon waarvan u jarenlang kan genieten? Uw tuin zal er het hele jaar door mooi, groen en gezond uitzien. U houdt meer vrije tijd over om van uw prachtige tuin te kunnen genieten!

  • Kunstgras heeft weinig onderhoud nodig.
  • U hoeft het niet af te rijden, water te geven, kantjes te steken of te bemesten.
  • Uw gazon is altijd mooi groen.
  • Kunstgras kan veelvuldig gebruikt worden zonder dat u bang hoeft te zijn voor kale plekken.
  • Na de aanlegkosten geen extra kosten meer.

natuurgras versus kunstgras

Natuurgras versus kunstgras, zoek de verschillen!

Een onderhoudsvriendelijk gazon

Maar er zijn nog meer voordelen van kunstgras in de tuin. Kunstgras verspreidt geen graspollen en is dus een ideale oplossing voor personen met een (gras)allergie. Maar ook geen last meer van ongedierte of molshopen. Kinderen en huisdieren kunnen zorgeloos spelen zonder vuil te worden en de kunstgrassen van tegenwoordig zijn milieuvriendelijk, veilig en zacht. Overweegt u een kunstgras gazon? Lees dan meer hoe u dit aanpakt: aanlegplan kunstgras.

De sfeer van gras op balkon en dakterras

Kunstgras is overal toepasbaar en kan gebruikt worden op plaatsen waar normaal gras nooit zou groeien. Zoals op het balkon of dakterras. Nog nooit was het zo makkelijk om ook hier te genieten van een echt ‘grasgevoel’. Het kunstgras ziet er tegenwoordig zo natuurlijk uit dat u echt twee keer moet kijken om het verschil te zien!

Kunstgras en het milieu

Onze grasmatten zijn duurzaam, waterbesparend  en schadelijke meststoffen en onkruidverdelgers krijgen de kans niet meer om door te sijpelen in het grondwater, waardoor uw ecologische voetafdruk aanzienlijk kleiner wordt. Kiezen voor kunstgras is dus kiezen voor de toekomst!

Kunstgras nadelen

Zoals u kunt lezen heeft kunstgras veel voordelen. Maar heeft het dan geen nadelen? Natuurlijk wel. Het feit dat uw gazon er het hele jaar hetzelfde uitziet kunt u een nadeel vinden. Het gazon van uw buurman zal er in de winter immers niet zo mooi uitzien. Dan kan uw gazon wel opvallen. Maar ook daar kunt u wat aan doen door in ieder geval te zorgen dat er altijd groenblijvende planten in het plantvak om het gazon staan. Wij vinden dit niet echt een nadeel.

Kunstgras nadelen die wij wel eens horen op een rijtje:

  • Kunstgras is niet zo koel als natuurgras. 
  • Geen geur van vers gemaaid gras. 
  • Hogere aanlegkosten. 
  • Kunstgras kan wel eens statisch worden (is op te lossen door het even nat te maken met de tuinslang).