Roofing met kunstgras

roofing met gras

Uitkijken of een roofing is vaak geen mooi gezicht omdat de deklaag van zwart EPDM is. In de steden worden daarom steeds vaker groendaken aangelegd. Groendaken (sedum of echte beplanting) zijn prachtig maar kunnen natuurlijk niet op ieder plat dak worden gemaakt. Wilt u er toch iets moois en groens van maken, denk dan eens aan kunstgras. Dit is echt ideaal voor een roofing!

Een plat of hellend dak, dat maakt niet uit. Kunstgras laat zich overal verwerken!

 

Roofing met kunstgras = Jarenlang geen onderhoud

Kunstgras hoeft u nooit te maaien of te sproeien. Op een roofing heeft u er jarenlang plezier van met weinig onderhoud. Anders dan in een tuin zijn er geen plantenvakken langs het gras en blijven bladeren ook niet liggen die kunnen composteren. Met andere woorden, u hoeft er eigenlijk weinig aan te doen. Op ons kunstgras zit ook tien jaar kleurgarantie dus lelijk worden van kleur doet het ook niet.

Aandachtspunten

  • Het kunstgras wordt aangebracht op het dakleer (EPDM). Zorg dus wel dat het dak goed waterdicht is voordat u kunstgras aanbrengt. Kunstgras is niet waterdicht dus het zal uw dak niet beschermen tegen lekkage.
  • Zorg bij het aanbrengen dat u het EPDM niet beschadigd, anders gaat het dak als nog lekken. Gebruik ook het juiste type lijm om aantasting van het EPDM te voorkomen.
  • Het kunstgras hoeft niet volledig vastgelijmd te worden maar het moet natuurlijk niet kunnen verschuiven of wegwaaien. Denk van te voren goed over uw constructie na.

Welk type kunstgras op een roofing?

Kunstgras op een roofing is vaak alleen voor het zicht. Er wordt weinig op gelopen en u kijkt er van grotere afstand naar. U hoeft dus zeker niet voor het duurste type kunstgras te kiezen. Een goede keuze is bijvoorbeeld Seda, een goedkoop type kunstgras dat er zeker mooi natuurlijk uitziet (bekijk al onze soorten kunstgras).

Advies

Wilt u professioneel advies over de mogelijkheden met uw roofing? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.