KUNSTGRAS EN HUISDIEREN

Vele van onze klanten zijn mensen met een hart voor dieren, net als wij zelf! Daarom zullen we altijd in de eerste instantie denken over wat goed is voor uw huisdier en natuurlijk de baasjes. Wat voor huisdier je ook hebt: je viervoeter vindt het ongetwijfeld heerlijk om lekker te dartelen en te draven in de tuin. Dit is niet alleen ontzettend leuk, het is ook nog eens goed voor de gezondheid van je huisdier. Helaas is de kans groot dat huisdieren als honden of katten een gazon van echt gras kapot graven of rennen. Urine kan het gras bovendien beschadigen en na een regenbui zullen dieren met modderpootjes binnen komen of erger, sommige dieren hebben de neiging om door de modder te rollen als het geregend heeft. Met kunstgras in de tuin zijn al deze problemen verleden tijd. Laat je hond op een veilig en sterk gazon spelen zonder dat hij of zij vies wordt en het grasveld verruïneert.

Nooit meer problemen met het gazon door spelende huisdieren? Kom eens langs in onze kijktuin en ontdek de voordelen van ons kwaliteitskunstgras.

WAAROM KUNSTGRAS?

Een gazon van echt gras is erg kwetsbaar. Helemaal als het geregend heeft. Dit zorgt al gauw voor problemen. De kans is groot dat jouw huisdier het gras kapot rent, speelt of graaft. Hierdoor zit jouw viervoeter ook continue onder de modder. Met kunstgras heb je hier geen last van. We kunnen kunstgras voor je aanleggen dat sterk genoeg is voor huisdieren. Op die manier zorgen we voor een prettige, groene leefomgeving voor jou en je trouwe kameraadje.

Middels onderstaande quick links navigeert u eenvoudig door de  inhoud van deze pagina.

TOTAALOPLOSSING

Met persoonlijk advies, een ontwerp op maat en een complete plaatsing kunnen we jouw kunstgrasproject van begin tot eind verzorgen. We realiseren een kunstgras gazon dat geschikt is voor huisdieren en past bij jouw persoonlijke wensen en voorkeuren. Uiteraard houden we bij de installatie uitgebreid rekening met het gegeven dat er huisdieren op het gazon moeten kunnen spelen. Met onze bouwkundige achtergrond en ruime praktijkervaring zijn we als geen ander in staat om te  zorgen voor een ondergrond en opbouw die daarbij past. Uiteraard zorgen we ervoor dat het kunstgras zo wordt geïnstalleerd dat de hond of kat het niet los kan trekken. Heb je na afloop nog vragen? We staan altijd klaar om te helpen en dat doen we met een glimlach.

IS KUNSTGRAS WEL GESCHIKT?

Veel mensen denken nog steeds dat kunstgras niet geschikt is voor huisdieren. Ze veronderstellen dat huisdieren kunstgras niet prettig vinden of het snel stukmaken. Het tegenovergestelde is echter het geval. Honden en andere huisdieren vinden kunstgras juist erg fijn om op te spelen. We krijgen heel vaak leuke feedback van klanten met huisdieren die ons laten weten dat ze spijt hebben al niet veel eerder de stap te hebben gezet om kunstgras te laten aanleggen. Het gazon, maar ook de opbouw moet natuurlijk wel sterk genoeg zijn. Voor een tuin met honden of andere dieren wil je dan ook een robuuste grasmat met stevige, veerkrachtige vezels, geplaatst op een duurzame wijze. Bij VD Kunstgrassen kunnen we een grasmat realiseren die voldoet aan deze voorwaarden.

DE VOORDELEN

Een gazon van echt gras is erg kwetsbaar. Helemaal als het geregend heeft. Dit zorgt al gauw voor problemen. De kans is groot dat jouw huisdier het gras kapot rent, speelt of graaft. Wat zijn de voordelen van kunstgras?

Een gazon van natuurgras kampt snel met kale plekken als je de hond of een ander huisdier er regelmatig op loslaat. Het gras is doorgaans niet bestand tegen het geweld van spelende huisdieren, vooral als het net geregend heeft. Ook graven in het gras is een groot probleem als je huisdieren hebt, vooral met honden. Het zit nu eenmaal in de genen van sommige hondenrassen om de tuin af en toe even flink om te spitten. Ons kunstgras is een uitstekend alternatief; het is stevig en slijtvast en doordat de hond geen aarde meer ruikt zal hij of zij minder snel in de verleiding komen om te gaan graven en ook al proberen ze toch te graven. Ons kunstgras is meer dan sterk genoeg, zelfs de grootste honden zullen het niet stuk krijgen. De hoge zuurgraad van hondenurine kan bij natuurgras zorgen voor ‘brandplekken’ in het gazon. Het gras wordt geel of bruin op de plek waar de hond plast en sterft uiteindelijk af. Het gras kan zich op deze plekken niet meer herstellen, waardoor je het gazon telkens opnieuw in moet zaaien. Ons kunstgras is bestand tegen hondenurine. Er ontstaan nooit vlekken in het gazon en je kunt de plek makkelijk naspoelen met lauwwarm water al dan niet met wat witte azijn in. Ook ontlasting is eenvoudig op te ruimen. Jouw hond vindt het misschien fijn om door de modder te rollen en te draven, waarschijnlijk ben jij er als baasje minder blij mee. Gelukkig blijft kunstgras zelfs bij een hevige regenbui mooi schoon. Er blijven geen plassen staan en het wordt nooit modderig. Regenwater zakt weg in de grond en het gazon droogt snel op. Zelfs als het net geregend heeft, kan jouw hond dus spelen op het gazon.

POPULAIRE KUNSTGRASSEN

Onderstaande kunstgrasmodellen zijn bijvoorbeeld erg geschikt voor huisdieren:

ROYAL GRASS® SENSE

Royal Grass® Sense heeft 52 mm lange vezels, is heerlijk zacht en oogt uiterst natuurgetrouw. Dat komt niet in de laatste plaats doordat het gras zeer fraai kroest.

ROYAL GRASS® LUSH
Kunstgras Lush

Sommige vezels hebben een geelbruine kleur, wat zorgt voor een warme, nazomerse uitstraling. De grasmat oogt extra vol doordat de vezels (42mm) net iets dichter op elkaar staan.

ROYAL GRASS® WAVE

Zeer natuurlijk ogend kunstgras met een 36 mm lange gekroesde vezel. en een zeer realistische kleur. De rijke grasbezetting heeft dit kunstgras bovendien een zeer volle uitstraling.

Ben je bang dat kunstgras slecht is voor de gezondheid van jouw hond of ben je bang dat het plaatsen van kunstgras ten koste gaat van de uitstraling van jouw gazon? Met kwaliteitskunstgras van Royal Grass® hoef je daar niet over in te zitten. Ons kunstgras is veilig, stevig, slijtvast, UV-bestendig en het verschilt uiterlijk nauwelijks van echt gras.

Wat maakt Royal Grass® zo bijzonder:

  • ReaDY® – voor een realistische groeirichting
  • MiNT® – voor een levensechte glans
  • V-shape® – een natuurlijke vorm en extra veerkracht

REGULIER ONDERHOUD

Het onderhouden van een gazon van natuurgras kost een hoop tijd en energie, helemaal als er regelmatig huisdieren op spelen. Het weinige onderhoud is één van de grote voordelen van kunstgras: het enige wat je zo nu en dan moet doen, is afgevallen bladeren opvegen en onkruid verwijderen. Hoeveel tijd dit kost is afhankelijk van de tuin, de omgeving en de mate van gebruik. Over het algemeen geldt dat hoe intensiever je het gazon gebruikt, hoe minder onderhoud het vergt. Zo houd je tijd over om lekker te spelen met jouw huisdieren.

INSTROOIEN AANBEVOLEN

Over het al dan niet instrooien van kunstgras met silicazand bestaat heel wat verwarring. Al is het eigenlijk heel simpel, instrooizand is altijd een meerwaarde en zeker in combinatie met huisdieren. We raden het gebruik van instrooizand dan ook altijd aan. Het zand zorgt voor een stabielere grasmat en beschermt de verankering van de vezels. Dit is erg belangrijk, vooral als je wat grotere huisdieren hebt die op het gazon spelen.

URINE EN UITWERPSELEN

Klanten met huisdieren vragen zich doorgaans af hoe het zit met urine en uitwerpselen. Veroorzaken deze geen schade of geuroverlast? Urine is niet schadelijk voor het kunstgras (zoals het wel brandplekken veroorzaakt in natuurgras). Als jouw huisdier geürineerd heeft, dan is het uit hygiënisch oogpunt wel verstandig om de plek even na te spoelen met lauwwarm water. Ontlasting kun je eenvoudig opruimen en op een vergelijkbare wijze naspoelen. Als je de hond voldoende uitlaat, zul je niet snel last krijgen van een urinegeur in de tuin. Heb je toch geuroverlast, dan zijn er biologische middelen beschikbaar.

VERGEET DE ONDERGROND NIET

Een geschikte ondergrond is cruciaal voor de staat van je gazon, helemaal als je huisdieren hebt. Een ondergrond die niet goed draineert kan bijvoorbeeld zorgen voor geuroverlast, doordat urine niet weg kan zakken in de grond. Bij een stabiele, waterdoorlatende ondergrond wordt de urine makkelijk opgenomen door de bodem en spoelt het weg wanneer het regent. Met onze bouwkundige achtergrond en kennis van zowel  vloer- als bestratingstechnieken weten we bij VD Kunstgrassen als geen ander hoe we een ondergrond creëren die past bij jouw tuin en geschikt is voor kunstgras waar huisdieren op spelen.

PLAATSING KUNSTGRAS

Een grasmat met de fraaie uiterlijke kenmerken van Royal Grass® verdient het om op een zorgvuldige en professionele manier geïnstalleerd te worden. Helaas onderschatten veel mensen wat er komt kijken bij de installatie van kunstgras. Weet je bijvoorbeeld waar je op moet letten bij het creëren van de ondergrond en opbouw? En weet je zeker dat je geen foutje maakt tijdens het snijden van de kunstgrasstroken? Een ondeugdelijke installatie kan jouw mooie gazon voorgoed verpesten en ook in een later stadium voor problemen zorgen. Kunstgras is nu eenmaal gemaakt van kunststof en dat is onderhevig aan thermisch leven. Onze jaren ervaring en passie voor het vak zorgen ervoor dat we perfect weten hoe we hiermee om moeten gaan.

Bij VD Kunstgrassen hebben we niet alleen veel ervaring met het installeren van kunstgras, door onze bouwkundige achtergrond weten we ook precies welke ondergrond en opbouw geschikt zijn voor welke toepassingen. Heb je een huisdier, dan zorgen wij dat de grasmat zo is geïnstalleerd dat deze er ook na jaren gebruik prachtig bijligt.

WELOVERWOGEN AANKOOP

Er zijn veel verschillende soorten kunstgras op de markt en als consument is het niet altijd makkelijk om te achterhalen welke soorten geschikt zijn voor honden of andere huisdieren. Welk kunstgras is bijvoorbeeld sterk genoeg? Bij VD Kunstgrassen staat een team van ervaren kunstgras experts klaar om je alles te vertellen over kunstgras. Ze kunnen je verschillende modellen laten zien en kunnen duidelijk uitleggen waarom bepaalde modellen beter geschikt zijn voor huisdieren dan andere. Maar ook het belang van een goede opbouw en voorbereiding zullen ze kunnen uitleggen. Vaak is dat een onderdeel waar te weinig aandacht aan besteed wordt. Eens alles duidelijk is besproken, dan staat ons team klaar om de aanleg van A tot Z te verzorgen en dat passie voor het vak en liefde voor uw huisdier.

Twijfel je over het uiterlijk van kunstgras? Kom dan eens langs in onze kijktuin in Wilrijk. Hier zijn alle kunstgrasmodellen aangelegd in overzichtelijke gazons. Verbaas jezelf over de natuurgetrouwe uitstraling van Royal Grass® en laat je informeren door onze kunstgrasexperts.

KOM ONS KUNSTGRAS BEKIJKEN

Twijfel je nog over de kwaliteit of het uiterlijk van ons kunstgras? Het kopen van kunstgras is een investering voor de lange termijn en wij begrijpen dat je daarbij niet over één nacht ijs gaat. Daarom hebben we een ruime kijktuin aangelegd waar je alle modellen in overzichtelijke gazons kunt bewonderen. We geven je graag een rondleiding. Ook de hond, kat of eender welk ander dier is van harte welkom.

Jouw huisdier laten genieten van een sterk en veilig gazon?

WAT VINDEN DEZE KLANTEN?

Deze klanten gingen jou voor en lieten kunstgras aanleggen. Lees de reacties en kom erachter hoe zij (en hun huisdieren) het kunstgras in de tuin ervaren.

We delen graag onze referenties met u zodat u het zelf kunt ervaren.

Referentie klant VD Kunstgrassen